lördag 6 februari 2016

Januari 2016

"Rolig" start på börsåret 2016 med ökad volla och relativt stora nedgångar. Europa har fallit betydligt mer än USA och ligger därmed i otakt.

Om vi börjar med USA så ser S&P ut att ha toppat kring 2100ish och har nu testat stödet vid 1850-1880 ett par gånger. Min gissning är att det inte kommer hålla denna gång även om jag hoppas att vi får en sista studs upp mot 2000 först. Det skulle ge ett bra läge att gå kort.


OMX har som sagt fallit betydligt mer och börjar kanske kännas aningen översålt. Samtidigt är vi precis vid en stigande trendlinje från 09 och framåt. En bounce mot 1450 för att sedan gå mot 1100?Om jag var tvungen att gissa så tror jag att vi är halvvägs genom denna nedgång och att det finns 25-30% till på nedsidan.

Aktieportföljen 2016

Portföljen har såklart tagit en del stryk men ändå gått förvånansvärt bra med tanke på den svaga börsen. -3.2% får ändå anses godkänt när OMX är -8%.


Sedan start förra året


VIRT hade rapport här om dagen och den var inte jättebra. Tappade en del på resultatet vilket jag kan tycka är ganska märkligt när vollan stigit så pass mycket. Ljuspunkten var att dom kommer börja sälja deras plattform/teknik till institutioner som vill ha bra executions. Det känns som en mer långsiktig marknad som inte är så kontroversiell. HFT är trots allt ett nollsummespel.

Insider köp i TLSN har haglat in och det tycker jag bådar gott. Själv är jag lite orolig över försäljningen av eurasien, den delen stod trots allt för ca 30% av verksamheten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.