onsdag 1 juli 2015

Portfölj + Marknadsuppdatering

Skakigt på marknaden nu. Jag börjar mer och mer tro att vi har satt toppen för denna gång, dock är Europa och USA lite i otakt vilket gör mig något osäker.

USA har ju gått sidledes under en lägre tid och ser verkligen sårbara ut om vi skulle bryta ner under 2040ish på S&P.

DAX och Europa är dock redan ganska översålt och därför är jag lite tveksam hur mycket mer nersida det finns på kort sikt.


Jag ska börja korta lite S&P idag med en "feeler position" om vi fortsätter upp starkt. Risk/Reward mot ATH får ändå ses som rätt god.

Portföljen

Efter att Avanza sänkt sitt courtage på amerikanska aktier så bestämde jag mig att VIRT självklart skulle få en plats i portföljen. För att handla amerikanska aktier på AZA måste man signa massa avtal och Bank-ID räcker inte, man måste ha sitt lösen som jag såklart hade glömt bort.

Nu är allt klart dock och VIRT åkte in igår på runt 23,30 USD, inget kanonpris men jag gillar aktien så det kändes dumt att vänta. P/E 15-16 på 2015 och en direktavkastning på ca 4,5%. Intjäningen har också stark korrelation med volym och volatilitet så för mig känns det som en klockrent diversifiering av portföljen. Du kan läsa mer om det på Bloomberg. Aktien är för övrigt mitt enda långsiktiga innehav i min "riktiga" portfölj tillsammans med ett gäng hedgefonder. Läs mer om det här och här

Nåväl. Portföljen tog ikapp en del på index under månaden, inte så konstigt eftersom den är ganska defensiv. Funderar en del på hur jag ska göra om vi får en bekräftad nedtrend, blir kanske en del omplaceringar och någon typ av negativ exponering som hedge. Så här ser det ut nu iaf.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.