söndag 1 februari 2015

Portföljuppdatering inför februari

Inga förändringar gjorda förutom den kortsiktiga vinsthemtagningen i Statoil på 135NOK där halva innehavet åkte ut. Värdeökningen stannade på 4%. Tappade lite på slutet mot index. Svårt att hänga med börsen när den rusar som den gjort i januari med denna portfölj, dels eftersom >20% är likvid och dels för att de andra innehaven inte har 100% korrelation med index. Statoil hade några sura dagar, Telia sjönk på sin rapport och det gjorde även NCC. SAS höll istället bra fart och där väntas också en saftig utdelning denna månad. Hemfosa handlas kring samma nivå som vid inköp men då har det också delats ut 5kr/aktie. Vi får se om Ingves vågar sig på negativ ränta vid nästa besked, jag tror inte det men det skulle nog ge en boost till preffarna.




Telia missade på top och bottom line, marginalen var oförändrad. Känns lite svagt negativt men VD köpte 24.000 aktier vilket får ses som positivt. Kanske inget jätteköp men ändå över 1,2 miljoner kr samt en 30% ökning av hans innehav. Tror inte det kommer hända speciellt mycket med kursen, begränsad uppsida innan det kommer signaler om bättre vinst/tillväxt och begränsad nedsida pga utdelningen. 

NCC hade också en liten miss, nu börjar P/E talet sticka i väg. Jag började titta på bolaget runt P/E 12 för några månader sen och nu är vi uppe i nästan 16. Känns dyrt då man enligt mig behöver ha rabatt här för att kompensera det faktum att vi har en bostadsbubbla. NCC kanske åker ut inom kort. Orderingången var dock stark ska tilläggas. 

Aktier som är kandidater till nya investeringar:

Nordnet
Akelius Pref
Byggmax, (Lyssna på senaste börspodden)
Carlsberg

Mer om dom en annan gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.